Kerékpáros program Tésen

A Gyermeknapi rendezvényen kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas programokat szerveztek a várpalotai rendőrök.

gyereknapos-tes.jpg

Kerékpáros ügyességi pályát készítettek a rendőrök, melyen az érdeklődő gyerekek összemérhették tudásukat Tésen 2019. június 1-jén. A szülők próbára tették magukat a részeg szemüveg viselésével történő kerékpáros közlekedésben, mely tanulságos volt számukra, hiszen egyértelműen bizonyította a bódult állapot hatására a koordinációs képesség megváltozását. Az eredményesen teljesítők a láthatóságot és könnyebb észlelhetőséget elősegítő tárgyakat kaptak ajándékba.

A programra érkezők regisztráltathatták kétkerekűiket a BikeSafe országos adatbázisba. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a járműre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a kétkerekűiket! Ha mégis felügyelet nélkül maradnak a járművek, mindig lakatolják le azokat! Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas helyen, fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

Forrás:http://www.police.hu