Lakossági fórum az Agórában

20161011124106.jpgA veszprémi rendőrök és a megyei vagyonvédelmi szakmai kamara tagjai tartottak prevenciós előadást.

A Veszprémi Rendőrkapitányság és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Veszprém Megyei Szervezetének munkatársai 2016. november 8-án 17 órai kezdettel lakossági fórumot szerveztek a veszprémi társasházak közös képviselőinek és a helyi lakosoknak. A rendezvény során a rendőrök Veszprém illetékességi területének bűnügyi helyzetéről, a betöréses és besurranásos lopásokról, trükkös lopásokról, a házalással és a telefonkártya feltöltős csalásokról, valamint a jogsértések áldozattá válásának megelőzési lehetőségeiről tájékoztatták a megjelenteket.

A megelőzési előadók ismertették továbbá a rendőrség „Házhoz megyünk!” elnevezésű prevenciós vagyonvédelmi programját, a veszprémi információs pontok működését és szolgáltatásait. Felhívták a résztvevők figyelmét a kerékpárok Bikesafe adatbázisába történő regisztrálásának lehetőségére is.

Az előadás végén a jelenlévők egy technikai bemutató keretében megismerhették a vagyon elleni bűncselekmények megelőzését, megszakítását és felderítését segítő műszaki megoldásokat is.

Az érintett témákkal kapcsolatban elsősorban a közös képviselők voltak aktívak, akik a társasházi lakóközösségeket érintő észrevételeket vetettek fel.

Forrás:http://www.police.hu