Lóháton is vigyáznak a biztonságra

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesített szolgálatot Balatonfüreden.

A turisztikai idényben a megnövekedett vendégforgalom miatt többszörösére növekszik a Balaton-parti települések lakossága, ezért a gyalogos és gépkocsizó járőrszolgálat mellett ebben az időszakban fontos szerep jut a lovas rendőröknek, illetve polgárőröknek is. A gépjárművel nehezen megközelíthető helyekre is könnyen eljutó, a gyalogos szolgálatnál gyorsabb egységek nemcsak a strandok környékét, parkolókat, parkokat tartják szemmel, hanem a szűk utcákat, a kis forgalmú nyaraló övezeteket is rendszeresen felkeresik, ellenőrzik. A lovas járőrszolgálat fő célja a turisták, nyaralók, valamint a lakosság sérelmére elkövetett szabálysértések, bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, és az állampolgárok szubjektív közbiztonság érzetének növelése.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság Balatonkenesei Rendőrőrsének lovas körzeti megbízottja egy lovas polgárőrrel közösen látott el szolgálatot 2019. július 20-án Balatonfüreden. A strandok, és azok környékének ellenőrzése alkalmával nagy örömmel fogadták a lovasokat az arra járók.

lovas járőr

Forrás:http://www.police.hu