Lovas rendőrök a lovas szemlén

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vett a polgárőrség által szervezett országos rendezvényen.

Nyolcadik  alkalommal szervezték meg az Országos Polgárőr Lovas Szemlét  2019. július 13-i hétvégén Táborfalván, ahol több mint 200 polgárőr és rendőr lovas gyűlt össze, hogy megmérettessék magukat.

A versenyen részt vevő lovasoknak különböző nehézségű feladatokat kellett teljesíteniük, melyek a járőrszolgálat során felmerülő szokatlan helyzeteket imitálták.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányságtól Budai Tibor rendőr főtörzszászlós Remény nevű lovával, valamint a Készenléti Rendőrség állományából Tóth Krisztián rendőr törzszászlós Ugor nevű lovával segítette a verseny lebonyolítását. A lovas járőrök egy kitalált rendőri intézkedést, egy falopáson tetten ért személy elfogását és előállítását mutatták be az eseményen.

A lovas rendőrök a rendezvényen nyújtott szereplésükért és a lebonyolításban vállalt szerepükért elismerésben részesültek.

Forrás:http://www.police.hu