Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Menj te is haza!

Közösen tegyünk azért, hogy a tanulmányi eredmény ne váltson ki szorongást, szélsőséges magatartást gyermekeinkben!

article preview

A tanév első felének lezárásakor sűrűsödnek a családok iskolával kapcsolatos problémái. Rengeteg gyermek szenved a szorongástól. Bizonyítványosztás időszakában a fiatalokat fokozottabb stresszhelyzet érheti, ami akár szélsőséges viselkedést is kiválthat. Sok gyerek hiányzik az iskolából, nem megy el az iskolai programokra, cselleng. Akadnak olyanok is, akik azért nem mernek hazamenni, mert tartanak a szülők esetleges negatív reakcióitól.

A gyermekek számára a támogató szülő, a biztonságos családi háttér komoly erőforrást jelent. Elmondhatja örömét és bánatát, meghallgatják és segítik őt. Ebben a légkörben lehetőség van arra, hogy időben kiderüljenek a szorongató helyzetek, félelmek, és azokat időben orvosolni lehessen.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a polgárőrökkel együttműködve január végén és február elején fokozott közterületi jelenléttel nyomon követik a csellengő diákokat. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei azt javasolják a szülőknek, hogy minél többet beszélgessenek gyermekükkel, ismerjék meg gondolataikat. Ezáltal lehetőséget teremthetnek arra, hogy időben kiderüljenek az iskolai indokolt, vagy akár indokolatlan félelmek is. A félévi értesítőt az otthon falai között, nyugodt légkörben, együtt beszéljék át. Támogassák a gyermeket, és biztosítsák őt abban, hogy a jegyek kijavíthatók. Igyekezzenek az otthoni elvárásokat összeegyeztetni a külvilág elvárásaival. Olyan képességek kialakítását fejlesszék gyermekeikben, amelyek segítik őt a tanulásban, kapcsolatteremtésben. Amennyiben szükséges, a gyermekkel együtt menjenek el a szaktanárhoz, és érdeklődjenek arról, mi okozhatta az esetleges teljesítményromlást, illetve mit tudnak együtt tenni a jegyek kijavítása érdekében. Súlyosabb, vagy elhúzódó probléma esetén kérjék szakember, pszichológus segítségét, eltűnés esetén pedig azonnal értesítsék a rendőrséget!

 

 

Forrás:http://www.police.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 10
Összes: 407849
Hónap: 12976
Nap: 472