Mobil fogadóóra és mikrocenzus tájékoztatás Jásdon

20160610114623.jpgA Várpalotai Rendőrkapitányság, Jásd Község Önkormányzata, valamint a Várpalotai Járási Hivatal képviselői a feladat- és hatáskörükbe tartozó ügyekben mobil fogadóórát tartottak Jásdon.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai, Turza Zsolt rendőr őrnagy és Takács-Berta Zsuzsanna közalkalmazott, a település polgármesterével, Győry Tündével, valamint a Várpalotai Járási Hivatal ügysegédével, Szekeres Istvánnéval 2016. október 5-én délelőtt Jásdon szólították meg a település lakóit.

A rendőrség, a polgármesteri hivatal, valamint a kormányhivatal képviselője személyes beszélgetéssel igyekeztek az itt élők segítségére lenni. A település lakói elmondhatták problémájukat, véleményeiket, javaslatokat tehettek a közrend és közbiztonság javítása érdekében.

A mobil fogadóóra lehetőséget adott arra, hogy a rendőrség munkatársai hasznos tájékoztatást adjanak a lakosság részére a népesség-összeírással kapcsolatban. A városi kapitányság rendészeti osztályvezető helyettese külön felhívta a főként idős személyek figyelmét, hogy a számlálóbiztos névvel, azonosítószámmal ellátott igazolvánnyal rendelkezik. A számlálóbiztosok feladatukat a 2016. október 10. és 2016. november 8. közötti időszakban végzi. A rendőrkapitányság munkatársai, valamint a polgármester asszony tájékoztatták a lakosokat arról, hogy ha idegen személyt engednek be az otthonukba, soha ne hagyják őt felügyelet nélkül, valamint készpénz vagy banki megtakarításra vonatkozó adatot ne hozzanak senki tudomására, ugyanis az összeírás ilyen kérdésekre nem tér ki.

Forrás:http://www.police.hu