Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ne váljunk áldozattá!

Pápa, Pápasalamon, Mihályháza, Ugod, Lovászpatona, Egyházaskesző - Preventív célzattal áldozatvédelmi hét indul február 20-tól, hétfőtől a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén.

article preview

Pápa, Pápasalamon, Mihályháza, Ugod, Lovászpatona, Egyházaskesző - Preventív célzattal áldozatvédelmi hét indul február 20-tól, hétfőtől a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén.

 

A többnapos programsorozattal kapcsolatban Császárné Elek Veronika címzetes rend-őr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója elmondta, a bűncselekmények áldozatainak napja február 22. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ehhez a naphoz kapcsolódóan a következő hét során olyan bűnmegelőzési programokat szervez, amelyek az áldozatvédelmet szolgálják.

- Az áldozatvédelmi héthez a Pápai Rendőrkapitányság is számos programmal csatlakozott. A következő hét minden napjára terveztünk valamilyen eseményt, melyekkel egyrészt az időseket, másrészt a fiatalkorúakat, a gyermekkorúakat kívánjuk megszólítani, ugyanis ez a
két korosztály a legveszélyeztetettebb az áldozattá válás szempontjából - hangsúlyozta a rendőr alezredes.

 

Császárné Elek Veronika
Fotó: Vallner Bettina

Császárné Elek Veronika kifejtette, az eseménydús hetet az egyházaskeszői idősek klubjában indítják, jelen lesznek vidéki és pápai általános iskolákban, illetve középiskolában is. - Emellett több olyan programot tervezünk, melyek keretében a vidéki településeken falugondnokokkal, polgárőrökkel vagy éppen házi gondozókkal felkeressük az adott községben főként az egyedül élő időseket, hogy az otthonukban adjunk számunkra hasznos bűnmegelőzési tanácsokat - magyarázta a kiemelt megelőzési fő-
előadó.

- Az áldozatvédelem kapcsán nagyon sok mindenről lehet beszélni. A szépkorúaknak főként a betörések, a besurranások és a trükkös lopások, illetve a csalások elkerülési lehetőségeiről adunk tájékoztatást, a fiatalok esetében pedig a biztonságról beszélgetünk. Arról, hogyan tudnak a saját biztonságukra ügyelni, akár akkor, ha egyedül vannak otthon, akár akkor, ha közterületeken tartózkodnak, vagy éppen az iskolában - jegyezte meg Császárné Elek Veronika.

 

Forrás:https://veol.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 8
Összes: 450362
Hónap: 11414
Nap: 406