Női táskákra vadásztak

Veszprémbe utazott két férfi, hogy nők táskáit megszerezve jussanak értékekhez.

Két hajmáskéri férfi elhatározta, hogy 2014. október 12-én Veszprémbe utaznak és ott olyan járókelők táskáját szerzik meg, akiknél nem számíthatnak jelentős ellenállásra. Úgy döntöttek, hogy üzleteknél és bankautomatáknál szemelik ki áldozataikat, mivel ott nagyobb eséllyel tartanak maguknál készpénzt az emberek.

Egyikőjük 11 óra körüli időben hátulról megközelített egy, az utcán sétáló idős, nehezen mozgó nőt, a vállán függő női táskát lerántotta és elfutott. Társa a közelben várakozott személygépkocsival, hogy a menekülést biztosítsa. A női táskában csak csekély mennyiségű aprópénz volt, ezért tovább járták a várost, újabb lehetőséget keresve.

Az egyik veszprémi bankautomatánál  11 óra 30 perckor felfigyeltek két nőre, akik készpénzt vettek fel a készülékből.  Ismét csak egyikőjük indult a nők után, amíg társa az autóban maradt biztosítani.  A kiszemelt áldozat mögé sietett és ismét a vállon hordott női táskát lerántva futott a várakozó gépkocsihoz. Ekkor már nagyobb összegű készpénzt zsákmányoltak, amit egymás között elosztottak.

Dobosi Ádám rendőr törzszászlós a Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozója és Csaba Ákos r. főtörzsőrmester körzeti megbízott együttműködésének eredményeként a napokban elfogták és őrizetbe vették F. A.  24 éves és B. N. 31 éves hajmáskéri lakosokat. A két férfi a kihallgatásuk során elismerték a terhükre rótt cselekményeket. Ellenük lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Forrás:http://www.police.hu