ORFK Hírlevél: SEGÉLYHÍVÁSI TUDNIVALÓK

Az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK) Rendészeti Főigazgatósága az intézkedést nem igénylő hívások visszaszorítása érdekében jóváhagyott intézkedési terv alapján elkészítette a segélyhívószámok rendeltetésszerű használatával kapcsolatos figyelemfelkeltő ismeretanyagát.

AZ ORFK RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG ÜGYELETI FŐOSZTÁLY 112-ES HÍRLEVELE 3. szám

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és társszervei (Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete, valamint a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete) egy évvel ezelőtt hívták életre a “112 – Tudd, hogy segíthess!” programot azzal a céllal, hogy olyan szórakoztató módon elsajátítható, összetett tudást adjon, amely birtokában vészhelyzet esetén a gyermekek merjenek és tudjanak segítséget kérni, illetve szakszerű segítséget nyújtani. Ennek érdekében a négy szervezet fontos, adott esetben életmentő ismereteket tartalmazó oktatási anyagot (Tudástárat) állított össze. A Tudástár megírása során felhasználták az elmúlt egy évben a gyermekek által készített rajzokat, a közös versenyekről, és megtartott élménynapról készített fotókat is.

A 2019. decemberi hírlevélért KATTINTSON!