Ovijárat

Az Ajkai Rendőrkapitányság idén tavasszal is megszervezte a kisgyerekeknek szóló biztonságos közlekedésre nevelő programját.

20190604_093419--2-.jpg

Az óvodások biztonságos közlekedését célzó programot 2006 óta minden ősszel és tavasszal megtartja az Ajkai Rendőrkapitányság, amelynek során a rendőrök a láthatósági mellénybe öltöztetett gyermekekkel városi séta alkalmával beszélik át a gyalogos közlekedés szabályait és azok gyakorlati alkalmazását. A közel egyórás programon a növendékek azt is megtanulhatják, hogy közlekedésük során fokozottan figyeljenek saját magukra és másokra is. A tavaszi Ovijáratot 2019. június 3-7. között szervezte meg a rendőrkapitányság, melyen a Hétszínvirág Óvoda csoportjai vettek részt. A séta előtt a gyerekek megismerkedhettek az Ajkai Rendőrkapitányság Stukker nevű szolgálati kutyájával, valamint birtokba vehették a rendőrautót is.

1_3138.jpg

Forrás:http://www.police.hu