Rendőrök és polgárőrök a temetők biztonságáért

Halottak napjára és mindenszentekre készülve a pápai rendőrök a polgárőrökkel közösen vigyáznak a temetők biztonságára.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai már az ünnepek előtti napokban is kiemelt figyelmet fordítanak a Pápai járás temetőinek ellenőrzésére. A járőrök 2018. október 29-én a helyi alsóvárosi temetőben teljesítettek járőrszolgálatot a polgárőrség tagjaival. A járőrözés célja a mindenszentek előtti időszakban előforduló vagyon elleni jogsértések, különösen a virág- és koszorúlopások megelőzése volt. A rendőrök megszólították a temetőbe látogatókat is, akiknek bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat tartalmazó prevenciós kiadványokat adtak át. Felhívták a gépkocsival érkezők figyelmét arra, hogy a parkolóban hagyott jármű ajtajait és ablakait mindig alaposan zárják be, és az utastérben soha ne hagyjanak értéket.

A Pápai Rendőrkapitányság 2018. október 30-tól november 4-ig kiemelt rendőri jelenlétet biztosít az illetékességi területén található temetőkben.

temető

Forrás:http://www.police.hu