Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedést Pápán

A megnövekedett forgalomra való tekintettel szeptemberben a pápai rendőrök és polgárőrök több helyi oktatási intézmény közelében segítik a biztonságos közlekedést.

article preview

A megnövekedett forgalomra való tekintettel szeptemberben a pápai rendőrök és polgárőrök több helyi oktatási intézmény közelében segítik a biztonságos közlekedést.

 

Szabó Péter rendőr főhadnagy, kiemelt megelőzési főelőadó elmondta, a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai az Iskola rendőre elnevezésű program keretében idén szeptemberben is a pápai Munkácsy Mihály, Tarczy Lajos, Vajda Márta, Erkel Ferenc és Weöres Sándor iskola, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola, illetve a közgazdasági szakgimnázium közelében felügyelik a biztonságos közlekedést. Az egyenruhások a reggeli órákban negyed nyolctól becsengetésig segítik a forgalom haladását, illetve eseti jelleggel délután is jelen lesznek az iskolák előtt.

Megtudtuk, a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a gépjárművezetők megadják-e az elsőbbséget a gyalogos-átkelőhelyen áthaladók számára, valamint ellen­őrzik többek között a passzív biztonsági eszközök használatát, a gyermekek utasként történő szabályos szállítását és a közlekedési jelzőtáblák utasításainak betartását is.

 

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a gépjárművezetők megadják-e az elsőbbséget a
gyalogos-átkelőhelyen áthaladók számára Fotó: Polgár Bettina/Napló

A tanév eleji forgalomsegítésben a Pápai Rendőrkapitánysággal együttműködve részt vesz a Pápa Városi Polgárőr Egyesület.
A Pápai Rendőrkapitányság – a tanévkezdés miatt megnövekedett forgalomra való tekintettel, illetve a balesetek megelőzése érdekében – felhívja a figyelmet, hogy gépjárművel és kerékpárral közlekedve a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott óvatossággal és körültekintéssel, valamint olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy a gyalogosok számára az elsőbbség megadható legyen. A kézben tartott mobiltelefon használata pedig sem a gépjárművezetők, sem a kerékpárosok számára nem megengedett.

Fontos még, hogy a gyalogos-átkelőhelyen a biciklisek csak a kerékpárjukat tolva közlekedhetnek. Amennyiben pedig a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely található, úgy a gyalogosok csak ott haladhatnak át az úttesten.

 

Forrás:https://www.veol.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 16
Összes: 407838
Hónap: 12970
Nap: 479