Tetten ért favágók

A tiszakécskei körzeti megbízott, a járőrök és egy polgárőr közösen fogták el a favágókat és az erdő fáinak kitermelésével megbízó tolvajt.

Egy tiszaalpári asszony 2018. október 4-én feljelentést tett a Tiszakécskei Rendőrőrsön ismeretlen tettes ellen, aki az erdejéből körülbelül 100 köbméter akácfát tulajdonított el megközelítőleg két és félmillió forint értékben.

Két nappal később a szolgálaton kívüli helyi körzeti megbízott a járőrökkel és a polgárőrség egy tagjával a bűncselekmény helyszínén – fakivágás közben – elfogott három férfit. A tetten ért személyek elmondták, hogy őket egy tiszaalpári lakos bízta meg a fakitermeléssel, illetve az erdő ritkításával. Az egyenruhások átkutatták a területet, és rövid időn belül meg is találták a fák között bujkáló 52 éves férfit, aki társainak azt állította, hogy az erdő az övé.

A férfit a nyomozók őrizetbe vétele mellett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság