TISPOL SEATBELT

157734654.jpgA rendőrök 2016. szeptember 13. és szeptember 15. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik.

157734654.jpg

TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján a közlekedési akció keretében a rendőrség fokozott figyelmet fordít a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

A TISPOL SEATBELT ellenőrzést egy évben kétszer hajtják végre, ennek során a TISPOL tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közlekedők biztonságának szavatolása érdekében a passzív biztonsági eszközök használatát fokozottan ellenőrzik Európa közútjain.

Forrás:http://www.police.hu