Viharok, zivatarok várhatóak, figyelmesen és óvatosan az utakon!

A szabályok betartására és a felelősségteljes magatartásra hívjuk fel minden közlekedő figyelmét.

Az Országos Meteorológia Szolgálat által kiadott figyelmeztető előrejelzés szerint kedden késő délelőttől kezdődően egy újabb hullámban ismét egyre többfelé számíthatunk zivatarok kialakulására. Elsősorban a Dél-Dunántúlon, Dél-Alföldön, délkeleten lehetnek intenzívebb, hevesebb zivatarok, amelyeket felhőszakadás, 60-90 kilométer/órás széllökések és jégeső kísérhet. A rendőrség kéri, hogy a közúti közlekedésben résztvevők fokozottan figyeljenek a KRESZ szabályainak betartására, mert a korlátozott látási viszonyok között közlekedők nagyobb veszélynek vannak kitéve. A gépkocsival közlekedők zivatar esetén fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek! A kerékpárosok, gyalogosok saját, illetve mások biztonsága érdekében lehetőleg használjanak láthatósági eszközöket!

Az időjárási frontok változása jelentősen növeli a rosszullétek számát, egyeseknél tompaságot, másoknál fokozódó ingerlékenységet válthat ki. A közlekedésben résztvevőknél ilyenkor fokozottan jellemző a koncentráció hiánya, amely a reakcióidőben is jelentkezhet. Kérjük az autósokat, legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot! Vigyázzanak egymásra!

…hogy mindenki hazaérjen!

ORFK Kommunikációs Szolgálat