Pályázati Felhívás! 2019.07.03

Az OPSZ Tudományos Tanácsának elnöke és az OPSZ elnöke pályázatot hirdet egyéni pályamunkák elkészítésére Polgárőr „hivatás” - Polgárőr életforma - Polgárőr identitás témakörben. Érvényes pályázatot az nyújthat be, aki polgárőr tagsággal, vagy NKE RTK nappali és levelező tagozatán aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik.
A pályázatok beérkezésnek határideje: 2019. szeptember 15.
A legjobb pályamunkák pénzdíjban részesülnek.

300x300_opsz_logo_1000.jpg

Az OPSZ Tudományos Tanácsának elnöke és az OPSZ elnöke pályázatot hirdet egyéni pályamunkák elkészítésére a következő témakörben:
Polgárőr „hivatás” - Polgárőr életforma – Polgárőr identitás

A megadott témakörnél kérjük az alábbi szempontok alapján elkészíteni a pályamunkát.

1. Célszerű, a pályázat értékét növeli, ha nem csak általánosságban, elméleti oldalról közelítve készül a dolgozat, hanem konkrét, személyes tapasztalatok, konkrét egyéni vélemények kerülnek feldolgozásra.
  2. Növeli a pályamunka értékét, ha a pályázó megállapításait, véleményeit nemcsak egyéni tapasztalataira alapozza, hanem szélesebb körben is felmérést végez. (Közvetlen környezetében lévő polgárőrök véleményeit gyűjti össze – kérdőíves megkérdezés vagy személyes interjúk alapján. 10-30 fő közötti mintanagyság elfogadható.
  3. Törekedni kell arra, hogy a polgárőr hívatás, polgárőr életforma, polgárőr identitás kérdéseiről alapos, sokoldalú, valósághű értelmezést adjanak, bátran lehet hivatkozni érzelmi, lelkiismereti, emberi tényezőkre is. (hivatástudat embertársaink biztonsága megőrzésében, erkölcsi kötelezettség egy szűkebb közösség támogatására és a közösségi szellem erősítésére, részletes kifejtése annak, hogy miért lett polgárőr, döntésében mi motiválta, miért vállalja a polgárőri munkával járó terheket stb.)
  4. Miben látja a polgárőr-nem polgárőr életforma különbözőségét. Milyen a polgárőrök megbecsülése és elismerése az emberek (közösségek) részéről, felnéznek e a polgárőrökre. Ehhez kapcsolódóan lehet arról is írni, hogy jó érzés e polgárőrnek lenni, van e respektje, tekintélye egy adott közösségen belül.
  5. A tanulmányt - a fenti témakörökkel kapcsolatos - konkrét, a valóságban megtörtént esetek bemutatásával színesebbé és gazdagabbá teheti.
  6. Egyéni javaslatok, vélemények, tanácsok – melyek a polgárőr lét aktuális kérdéseihez kapcsolódnak – nagy segítséget adnak a polgárőrség vezetésének.
  7. Hogyan lehet a polgárőri tevékenységet vonzóbbá tenni, az emberek érdeklődését felkelteni.
  8. A pályázat gyakorlati értékét növeli a mindennapos polgárőri tevékenység bemutatása, heti vagy havi „idő-térkép” összeállítása az adott időszak konkrét eseményeiről.

Pályázatot benyújthat:

• Aki polgárőr tagsággal rendelkezik
  • Aki a NKE RTK nappali és levelező tagozatán aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik.

A pályázatban kérjük igazolni a részvétel jogalapját.
Egy pályázó egy pályamunkával pályázhat.
A pályázatok beérkezésnek határideje: 2019. szeptember 15.
A pályázat benyújtásának módja: elektronikus levélben: titkarsag@opsz.hu címen.
A pályázat elvárt terjedelme (mindent beleszámítva): 8-10 gépelt A4-es oldal (minimum 15.000, maximum 20.000 karakter)
Formai elvárások: Times New Roman, 12 betűméret, sorkizárt, 1,5 sorköz. A felhasznált forrásokat kellő alapossággal kérjük megjelölni.
A pályaművek elbírálásáról az OPSZ Tudományos Tanácsa dönt 2019. szeptember 20-án.
A helyezetteket az OPSZ a megadott emailcímen értesíti.
A legjobb pályamunkák pénzdíjban részesülnek, a pályadíjak bruttó összege a következők:

• Első díj: 50.000 Ft
  • Második díj: 40.000 Ft
  • Harmadik díj: 30.000 Ft.

Az OPSZ fenntartja magának a jogot, hogy a díjakat a fenti beosztástól eltérően osztja ki, illetve nem megfelelő minőségű pályamunkák beérkezése esetén pedig nem osztja ki.

A pályázati kiírás másolata pdf formátumban itt olvasható.

Forrás:http://www.opsz.hu